Kuvaa ötökkä -Valokuvauskilpailu

Vantaan Fotokerho ja Vantaan kaupunki järjestävät yhteistyössä kaikille avoimen valokuvakilpailun.

Katso tästä alkuperäinen ilmoitus pdf-muodossa.

Vuonna 2019 Vantaan ympäristöteemana on ötökät. Teemavuoden tavoitteena on nostaa esiin luonnon monimuotoisuuden kannalta erityisen tärkeät selkärangattomat pikkueläimet, ötökät. Teemavuoteen liittyen Vantaan kaupungin ympäristökeskus ja Vantaan Fotokerho järjestävät yhteistyönä kaikille avoimen koko maan laajuisen ötökkäaiheisen valokuvauskilpailun

Kilpailun säännöt

Kilpailukuvan tulee esittää Suomessa tavattavaa ”ötökkää”, kuten hyönteistä (perhoset, korennot, kovakuoriaiset, pistiäiset), hämähäkkiä, etanaa, matoa tai muuta pientä selkärangatonta eläintä.

Voit osallistua joko digikameralla tai kännykällä. Lataa kilpailukuvasi 15.6.-15.8.2019 välisenä aikana.

Voit osallistua kumpaankin sarjaan (digi ja Instagram) enintään kolmella kuvalla, yhteensä siis enintään kuudella kuvalla. Samaa kuvaa ei voi lähettää molempiin sarjoihin. Kuvat eivät saa olla avoimissa kansallisissa kilpailuissa aiemmin palkittuja. Sinun on omistettava oikeudet kuviin, joilla osallistut kilpailuun.

Kun haluat lähettää digikuvia

• Vaatimukset: .jpg.­kuva, jonka enimmäiskoko  on 2 Mt., suurin sallittu koko 1920 x 1080 pikseliä  (vaaka x pysty), 300 dpi.  

•  Älä anna kuvalle omaa nimeäsi. 
Tiedostonimi voi olla mikä hyvänsä.

• Lataa kuvasi kilpailuaikana Suomen Kameraseurojen Liiton kuvaportaaliin. Portaali on englanninkielinen, mutta suomenkieliset ohjeet löytyvät täältä. Valitse Exhibition-valikosta 1st Ötökkäkisa 2019.

Kun haluat lähettää kuvia Instagramiin

• Lataa kuvasi henkilökohtaiselle insta-tilillesi kilpailuaikana ja lisää kuvaan/kuviin tunnukset #vantaanötökkävuosi sekä @Vantaankaupunki

• Jos Instagram-profiilisi on yksityinen, lähetä kuva @Vantaankaupunki-tilille. Lisää silloinkin mukaan kisan hashtag #vantaanötökkävuosi.

Kuviin saa tehdä kohtuullisia säätöjä kuvankäsittelyohjelmalla, mutta kohteiden poistaminen tai lisääminen ei ole sallittu.

Kilpailuun osallistuminen on maksutonta.

Osallistujien henkilötiedot käsitellään henkilötietolain mukaan vain tätä tarkoitusta varten, eikä niitä luovuteta ulkopuolisille. Instagram ei ole mukana millään tavalla kuvakisassa, eikä liity siihen. Järjestävä taho ei ole vastuussa, mikäli teknisiä ongelmia tai väärinkäytöksiä esiintyy kuvakisan suorituksessa tässä ympäristössä.

Kilpailukuvista koostetaan erillinen näyttely. Vantaan kaupungilla on oikeus käyttää kilpailukuvia teemavuoden ja luonnonsuojeluasioiden viestinnässä. Kuvien käytön yhteydessä mainitaan kuvaajan nimi. Kuvien omistusoikeus jää kuvaajalle.

Kilpailun tuomaristo

Kuvakisan tuomareina toimivat Vantaan kaupungin ympäristöjohtaja Katariina Rautalahti ja Vantaan kaupunginvaltuutettu/ kansanedustaja Sari Multala, sekä kaksi palkittua luontokuvaajaa Vantaan Fotokerhosta.

Kuvakisan suojelijana toimii Vantaan kaupunginjohtaja Ritva Viljanen.

Palkinnot

Molempien kilpailusarjojen kolme parhaimmaksi arvioitua kuvaa palkitaan valokuvausliikkeen lahjakortilla.

1. palkinto: 400 euron lahjakortti
2. palkinto: 200 euron lahjakortti
3. palkinto: 100 euron lahjakortti

Lisäksi palkitaan erikseen eniten tykkäyksiä saanut Instagram-kuva.

Teemavuosi verkossa

Teemavuoteen liittyvää luontoasiaa on kerätty Vantaan kaupungin verkkosivuille.

Valokuvauskilpailulla on myös oma verkkosivu.

Kuvauksellista ötökkäkesää!

Terveisin 
Vantaan Fotokerho 
http://www.vantaanfotokerho.net/
https://www.facebook.com/VantaanFotokerho/

Lisätietoja antavat:     
Kai Hypen (k.hypen@gmail.com, 040 503 0804), Vantaan Fotokerho, luontokuvaaja  Jarmo Honkanen (jarmo.honkanen@vantaa.fi, 040 841 9962), Vantaan kaupungin ympäristösuunnittelija

Bookmark the permalink.

Comments are closed.