6th Obsession of Light – säännöt suomeksi

Vantaan fotokerhon Obsession 2017’n osallistuminen suomeksi:
Opastava käännös. Englanninkieliset säännöt ovat sitovat.

OBSESSION OF LIGHT
6. Vantaa Fotokerhon kansainvälinen Näyttely 2017
Kirjautumis- ja lataussivu

FIAP-hyväksyntä: 2017/245
PSA-hyväksyntä: PSA 2017-174
Nordic Society of Photography –hyväksyntä NFFF 2017/07 AFCC 2017/03
GPU-hyväksyntä: L170075-M4G4S4BR5

Kalenteri:
Lataus alkaa: 5. huhtikuuta 2017
Lataus päättyy: 12. kesäkuuta 2017
Tuomarointi: 16. – 18. kesäkuuta 2017
Tiedottaminen: 20. kesäkuuta 2017
Palkintojen ja luetteloiden lähettäminen: 30. elokuuta 2017
Näyttelyn avajaiset 14. elokuuta 2017

Sarjat:
A Yleinen värisarja (PSA PID color)
B Yleinen yksivärisarja (PSA PID monochrome)
C Luontokuva (Nature Colour or B/W) (PSA ND) (Huom! EI LUONNONKUVA = WILD LIFE!!!)
D Photojournalism (PSA PJD)

Palkinnot: Näyttelyn paras kuvaaja, FIAP pinssit
4 FIAP kulta, 4 FIAP hopea, 4 FIAP pronssi, 16 FIAP kunniamaininta
4 PSA kulta, 4 PSA hopea, 4 PSA pronssi, 16 PSA kunniamaininta
4 GPU kulta, 4 GPU hopea, 4 GPU pronssi, 16 GPU kunniamaininta
4 NFFF kulta, 4 NFFF hopea, 4 NFFF pronssi
4 AFCC kulta, 4 AFCC hopea, 4 AFCC pronssi, 16 kunniamaininta
12 Vantaan Fotokerhon kunniamaininta ja erikoispiteet kolmelle parhaalle kuvaajalle sarjoissa C ja D. Kaikkiaan 147 pinssiä.

Osallistumismaksu:

25 € ensimmäiseltä sarjalta ja lisäsarjoilta 5 €/sarja. PayPal-tili exhibition@vantaanfotokerho.net

Tuomarit:
Pekka Salminen, EFIAP, Sweden Peter Christiansen Photorapher, Sweden Vili Kuronen EFIAP/b, Finland
Varalla: Ari Laine EFIAP, Finland

Gallerian puheenjohtaja: Sakari Mäkelä, SKsLA*, SKsLC*

Johtoryhmä:
Eero Kukkonen AFIAP, Tapio Kihlberg EFIAP, Raimo Järvinen, Kai Hypén AFIAP (Nature), Ilpo Pohjonen
Yhteystiedot: http://obsession.vantaanfotokerho.net sähköposti: exhibition@vantaanfotokerho.net Sakari Mäkelä: Sakari@sakari.fi Vantaan fotokerho r.y. osoite: Eero Kukkonen, Kirstinkuja 6, 01400 Vantaa

Kirjaukset:
Rekisteröityminen internet-sivullamme ja kuvien lataaminen: http://obsession.vantaanfotokerho.net

1) Osallistuminen on vapaa kaikille kuvaajille maailmanlaajuisesti, niin harrastajille kuin ammattilaisillekin

2) Digitaaliset teokset hyväksytään teemoihin A, B, C, D.

Sarjat:
A) Avoin värisarja. Tämä kattaa kaikki aiheet mukaanlukien luovat teokset.
B) Avoin monochrome-sarja. Tämä kattaa kaikki aiheet mukaanlukien luovat teokset.
C) Luontokuvat. Väri- ja yksiväriteokset hyväksytään.
D) Valokuvausjournalismi. PJD on pyhitetty tallenntamaan ajankohtaisia tapahtumia tai tilanteia niiden säilyttämiseksi tulevaisuutta varten ja jakamaan tällaisia kuvia muiden ihmisten mukaanlukien muiden valokuvaajien kanssa. Valokuvajournalismin kuvat ovat kuvia tai kuvasarjoja, joissa on informatiivista sisältöä ja henkilökohtaista mielenkiintoa, dokumentaarista arvoa ja uutishetkiä. Arvosteltaessa valokuvan journalistinen arvo asettuu kuvallinen laadun yläpuolelle. Kuvien uskottavuuden osalta kuvat, jotka vääristelevät totuutta, joita on manipuloitu tavoilla, jotka muuttavat aihetta tai jotka on ”rakennettu” kuvaamista varten, ei voida hyväksyä valokuvausjournalismiin.

3) Kaikki hyväksynnät kerryttävät pisteitä FIAP’n, PSA’n, GPU’n, SKsL’n (AFCC) ja Nordic Society of Photography (NFFF) arvonimityksiin.

4) Kaikkien kuvien on oltava enintään 1920 pikseliä vaakasuunnassa ja 1080 pikseliä pystysuunnassa reunukset mukaanlukien. Kuvat täytyy tallentaa hyvällä JPG-laadulla. Kuvien tiedostokoko ei saa ylittää 2 megatavua. Väriprofiilin pitää olla sRGB. Järjestäjä tuottaa näyttelyn tulostamalla palkittuja töitä. On suositeltavaa osallistua kuvilla, jotka täyttävät edellä kerrotut pikselimitat ja jpg-pakkausen parhaan laadun. Järjestäjä voi pyytää suurempia tiedostoja näyttelykuvien tulostamiseen ja luetteloa varten.

5) Kukin osallistuminen on rajoitettu 4 (neljä) kuvaa kussakin sarjassa. Osallistumiset on rajoitettu neljään kuvaan per sarja. Osallistujan neljä kuvaa hajautetaan kuhunkin sarjaan kussakin arvosteluosiossa.

6) Osallistujan tietoja, hänen maataan tai kuvan nimeä ei saa esiintyä kuvassa.

7) Nimeäminen: Kuvien nimeämiselle on erityinen tarve; annettua nimeä kaytetään luettelossa. Osallistujia kehoitetaan kirjoittamaaan nimet niin kuin ne tulostetaan.

8) Oikeus kuvien kopioimiseen internet-luetteloon, internet-esitykseen ja pdf-luetteloon pidätetään. Lisäksi pidätetään oikeus tuottaa kuva painettuun luetteloon. Hyväksytyt kuvat voidaan esittää näyttelytilaisuudessa.

9) Järjestäjät voivat kieltäytyä hyväksymästä osallistumista, kuvateosta tai nimeämistä oman harkintansa mukaan.

10) Näyttely ei ota vastuuta mistään tekijänoikeusväärinkäytöksistä. Tekijänoikeus luetteloon ja näyttelyyn hyväksyistä kuvista säilyy tekijällä.

11) Maksutapa on PayPal. Valokuvia ei arvostella tai palauteta, jos osallistuminen maksetaan käteisellä, maksumääräyksellä tai sekillä.

12) Tämä kilpailu käydään FIAP’n, PSA’n, NFFF’n, AFCC’n ja GPU’n sääntöjen alla. Maksamattomat ja virheelliset osallistumiset hylätään.

13) Kaikille osallistujille lähetetään luettelo, joka lähetetään pintapostitse. Luettelo on saatavana myös pdf-tiedostona nettisivuiltamme.

14) Teosten on oltava alkuperältään valokuvia eli kuva on osallistujan valoherkkyyteen perustumalla tekemä.

15) Lataamalla tiedoston osallistuja todistaa teoksen omakseen ja sallii järjestäjien tuottaa kokonaan tai osittain syötetty aineisto maksutta julkaisuun ja / tai näyttää tiedosto näyttelyyn yhteydessä. Tämä käsittää myös web-galleriat.

16) Osallistuminen merkitsee kaikkien ehtojemme hyväksymistä. Sama kuva (mustavalkoinen tai värillinen) ei voi osallistua näyttelyn eri osiin samana vuonna.

17) Palkinnot: Palkintoja ja kunniamaininnat. (SKsL = AFCC = Suomen Kameraseurojen liitto ry) (VF = Vantaan Fotokerho = Vantaan Photoclub VPC)

18) Osallistumismaksu on 25 € ensimmäisessä sarjassa ja 5 € per lisäsarja. Eli neljän sarjan osallistumismaksu on 40 €.

19) Tämä kilpailu noudattaa FIAP’n, PSA’n, GPU’n, Nordic Society of Photography’n ja AFCC’n sääntöjä.

20) Yhteystiedot: obsession.vantaanfotokerho.net sähköposti exhibition@vantaanfotokerho.net

21) Yksivärisen teoksen määritelmä (FIAP)
Musta-valkoinen teos jonka sävyala istuu hyvin tummanharmaasta (musta) hyvin vaaleanharmaaseen (valkoinen) on yksivärinen teos eri harmaan sävyillä. Mustavalkoinen teos värjättynä kokonaan yhdellä värillä säilyy yksivärisenä teoksena ja kuuluu mustavalko-luokkaan; tällaisen saa tuottaa mustavalkoisena luetteloon. Toisaalta musta ja valkoinen teos modifioituna osittaisella värityksellä tai lisäämällä yksi väri muuttuu värilliseksi teokseksi (monivärinen) ja se kuuluu väriluokkaan.

PSA’n yksivärimääritelmä.

Teosta pidetään vain mustavalkoisena, jos se antaa vaikutelman värittömyydestä (eli sisältää vain harmaan eri sävyjä, jotka voivat sisältää puhtaan mustan ja puhtaan valkoisen) TAI se antaa vaikutelman harmaasävykuvasta, joka on värjätty yhdellä värillä yli koko kuva-alan. (esimerkiksi seepialla, punaisella, kullalla, jne.) Harmaasävykuva tai monivärjätty kuva, joka antaa vaikutelman, että teos on modifioitu osittaisella värityksellä, monivärityksellä tai pistevärityksellä ei täytä määritelmää yksivärinen ja on luokiteltava väriteokseksi.

FIAP’n ja PSA’n luonto-divisioonan määritelmä luontokuvaukseen
Kaikkien PSA’n luonto-divisioonan kilpailuissa ja PSA-tunnustetuissa näyttelyissä käytettyjen kuvien on täytettävä PSA’n luontokuvauksen luoto-määrittely seuraavasti:

Luontokuvaus on rajoitettu käyttämään valokuvausprosessia kuvaamaan kaikka alojen luonnonhistorian aloja, paitsi antropologiaa ja arkeologiaa, sillä tavalla, että valveutunut henkilö pystyy tunnistamaan kohteen aineiston ja varmentamaan sen rehellisen esityksen. Teoksen kerronnallisen arvon täytyy painaa enemmän kuin kuvallisen laadun kuitenkin säilyttäen korkea tekninen laatu. Ihmiselementtejä ei saa esintyä elleivät nuo ihmiselementit ole olennainen osa luonnon kertomusta kuten pöllönpoikaset tai haikarat, jotka ovat sopeutuneet ihmisen muokkaamaan ympäristöön, tai joissa ihmiselementit jäljittelevät luonnon olosuhteita, kuten hurrikaaneja tai vuorovesiä. Tieteelliset nauhat, tunnisteet tai radiopaikantimet ovat sallittuja. Ihmisten luomat hybridikasvit, viljelykasvit, villiintyneet eläimet, kotitalouseläimet ja istutettut esimerkit eivät kelpaa missään manipulation muodossa, joka muuttaa valokuvallisen esittämisen todellisuutta.

Minkäänlainen tekniikka, joka lisää, sijoittaa uudelleen, vaihtaa tai poistaa kuvaelementtejä poislukien kuvan rajaaminen eivät ole sallittuja. Tekniikat, jotka parantavat valokuvan esitystä vaikuttamatta valokuvan sisältöön tai vaikuttamatta alkuperäiseen tapahtumapaikkaan ovat sallittuja mukaan lukien HDR-tekniikka, terävyyden syventäminen ja kaventaminen. Tekniikat, jotka poistavat elementtejä kameran toimesta kuten pölyn poisto, digitaalisen kohinan poisto ja filminaarmijen poisto, ovat sallittuja. Kuvien rakentamista useista kuvista ei ole sallittua. Kaikkien sällittujen säätöjen pitää näyttää luonnollisilta. Värikuvia voi muuntaa harmasävyisiksi yksivärikuviksi. Infrapunakuvat, joko kuvausteknisesti otettuina tai derivoimalla tehtynä, ei hyväksytä.

Kuvat luontokuvasarjassa voidaan jakaa kahteen luokkaan: luontokuvat (nature) ja luonnonkuvat (wildlife).
Luontokuvasarjaan lähetetyt kuvat, jotka täyttävät yllä olevat luontokuvan määritelmät voivat olla maisemakuvia, geologisia muodostumia, mikäli ilmiöitä, ja eläviä organismeja ensisijaisina kohteina. Tämä käsittää myös kuvat jotka on otettu kontrolloiduissa olosuhteissa, kuten eläintarhoissa, riistatiloilla, kasvitieteellisissä puistoissa, akvaarioissa ja missä tahansa suljetussa tilassa, joissa kohde on täysin riippumaton elämän ylläpitämisestä ihmisen toimesta.

Kuvat, jotka osallistuvat luonnonvaraisten (Wildlife) kohteiden kuvien osioon ja täyttävät yllä olevan luonnonkuvan määrittelyn ovat määriteltyjä yhden tai useamman olemassa olevan eläinkunnan tai kasvikunnan organismeja vapaina ja olemassaolonsa puolesta kontrolloimattomia luonnollisissa tai vastaavissa olosuhteissa. Maisemat, maantieteelliset muodostelmat, kuvat eläintarhoissa tai riistatiloilla tai mikään olemassaoleva eläintieteellinen tai kasvitieteellinen laji kontrolloiduissa olosuhteissa ei ole sallittu luonnonvaraisten kuvien osiossa. Luonnovaraisten kuvien osio ei ole rajoitettu eläimiin, lintuihin tai hyönteisiin. Merelliset kohteet samoin kuin kasvitieteelliset kohteet (mukaanlukien sienet ja levät) kuvattuna luonnossa ovat soveluvia luonnonvaraisia kohteita, kuten ovat olemassa olevien lajien haaskat.
Luonnonvaraisten kohteiden luonnonkuvat (Wildlife) voivat osallistua kilpailun luontokuvasarjaan (Nature).

Kuvajournalismin määritelmä:
Valokuvajournalismiosallistumisten täytyy koostuu kuvista, joilla on informatiivinen sisältö ja emotionaalinen vaikutus, heijastaen ihmisen läsnäolo maailmassamme. Kuvan journalistinen (tarinaa kertova) arvo tulee asettaa etusijalle kuvalliseen laatuun nähden. Uskottavuuden nimissä kuvat, jotka johtavat harhaan totuudesta ja muodostavat tai lavastavat esityksen, eivät ole hyväksyttyjä. Tekniikat, joilla lisätään, sijoitetaan uudelleen, korvataan tai poistetaan mitään kohteita alkuperäisesta kuvasta poislukien rajaus eivät ole sallittuja. Ainoat hyväksyttävät modifiointitekniikat ovat pölyn poisto, naarmujen ja digitaalisen kohinan poisto, joilla parannetaan kuvan esityksen alkuperäistä olemassa olevaa ilmentymää, sekä terävöinti, joka ei ole silmiinpistävää ja muuntaminen harmasävykuvaksi ovat sallittuja. Kaikkien säätöjen pitää näyttää luonnollisilta. Kuvan derivointi, mukaanlukien infrapuna ei ole sallittua.

Comments are closed