Kilpailujen yleissäännöt (Ehdotus)

Vantaan fotokerho ry

Kilpaluokat

Kukin kerhon jäsen voi osallistua sauraavasti:

Digitaaliset värilliset kuvat max 4 kuvaa
Digitaaliset mustavalkokuvat max 4 kuvaa

Kilpaluokat ja kuvamäärät voidaan muuttaa kilpailukutsussa.

Kuvakoot

Kuvien pitkä sivu on max. 1920 pikseliä, resoluutio 300 dpi ja tiedostokoko max. 2 Mb. Tiedostomuoto on jpg ja väritila sRGB.

Toimitusaika ja paikka

Kuvatiedostot toimitetaan sähköpostin liitetiedostoina tai kerhon kuvat.fi-palvelun kilpailulle omistettuun kansioon. Viimeisin toimitusaika määritellään kilpailukutsussa.

Kuvien nimeäminen

Kuvat nimetään siten, että tiedostonimestä ilmenee kuvaajan ja teoksen nimi. Esimerkiksi kun kuvaaja on Kalle Kontax ja teos on Hymyt huulilla, niin tiedostonimeksi annetaan Kalle Kontax_Hymyt huulilla.jpg

Kuvien käsittely

Kuvien käsittely on vapaa. Kaikkien kuvassa käytettyjen elementtien on oltava kuvaajan itsensä ottamia ja kameralla otettuja.

Tuomaristo ja tuomariston tarkentavat ohjeet

Vantaan fotokerho valitsee kilpailuun tuomarin/tuomarit. Tuomareita on oltava vähintään 1. Arvioinnin ajaksi kuvatiedostojen nimestä poistetaan kuvaajan nimi. Tuomareille ei anneta kuvaajien nimiä tietoonsa missään vaiheessa. Tuomari itse ei saa osallistua kilpailuun.

Kuvien pisteytys ja voittaja

Kummastakin luokasta valitaan 5 parasta kuvaa. Kuville annetaan pisteet seuraavasti: Sija 1=6p, 2=4p, 3=3p, 4=2p ja 5=1p.

Kilpailun voitaa se kuvaaja, jonka kokonaispistemäärä on suurin.

Comments are closed.