Johdatus kuvankäsittelyyn valokuvaajille I

 

JOHDATUS KUVANKÄSITTELYYN VALOKUVAAJILLE –työpajasarja

Pääpaino Johdatus kuvankäsittelyyn valokuvaajille -työpajasarjassa on valokuvien säätämisessä ja korjailussa. Lähtökohtana on nimenomaan ilmaisukeinoiltaan ja dynamiikaltaan rajatulla kameralla otettu valokuva, joka opetellaan laittamaan juhlakuntoon.

Työpajasarjan läpikäyneen valokuvaajan ei tarvitse pelätä haasteellisiakaan valotusolosuhteita. Sävyt ja vivahteet saa sekä morsiamen valkoiseen että viereisen sulhasen mustaan vaatteeseen vaikka valo olisikin hankala. Salaman rikkoutuessa vastavalotilanteessa ei kuvaamista tarvitse lopettaa. Oivallus siitä, että valotusolosuhteiden ei tarvitse olla täydelliset kuvaushetkellä vapauttaa valokuvaajan luovuuden ja helpottaa haasteiden aiheuttamaa stressiä.

Oppiminen tapahtuu tekemisen ja keskustelunkin kautta, eikä oppimisennätyksiin pyritä. Työpajasarjan viimeisten kokoontumisten sisältö määräytyy osittain opiskelijoiden omien toiveiden mukaisesti. Pääsääntöisesti työpajojen kuvamateriaali tulee opettajalta ja se lähetetään osallistujille etukäteen.

Työpajaan osallistuminen edellyttää omaa kannettavaa tietokonetta, jolle on asennettu Adobe Photoshop CC- ja Adobe Bridge CC-ohjelmat. Vantaalla 27.-29.11. järjestettävässä Johdatus kuvankäsittelyyn valokuvaajille I:ssä on osallistujien käyttöön varattu viisi kannettavaa, joilta työpajassa käytettävät ohjelmat löytyvät. Mikäli haluat sellaisen käyttöösi, kerro se ilmoittautumisesi yhteydessä.

Kouluttajana työpajassa toimii SKsL:n koulutusvastaava, ammattivalokuvaaja ja kouluttaja Pekka Salminen.

 

JOHDATUS KUVANKÄSITTELY VALOKUVAAJILLE I

ma 27.11. klo 17.00–20.00 3h Pointti, Vantaa

Tutustumme Photoshopin ja Bridgen käyttöliittymien tärkeimpiin ominaisuuksiin. Opettajalta saadut rawit avataan rawieditoriin niiden kokonaisvalotuksen ja valkotasapainon säätämiseksi ja viedään sieltä Photoshopiin, jossa kuvat talletetaan.

ti 28.11. klo 17.00–20.00 3h Pointti, Vantaa

Keskustelemme siitä, mikä on vaikeaa kuvata oikein ja mitä apuja kuvankäsittelyllä on tarjottavana valokuvaajalle. Jatkamme rawieditoriin tutustumista sekä säätötiedon automaattiseen siirtoon saman sarjan muihin kuviin. Teemme koko kuva-alaan kohdistuvia muokkauksia Photoshopissa.

ke 29.11. klo 17.00–20.00 3h Pointti, Vantaa

Teemme paikallisia korjauksia kuviin tutustuen tasojen käyttöön, valintatyökaluihin ja teemme ensimmäiset maskausharjoitukset.

Työpajat järjestetään lentokentän läheisyydessä, osoitteessa Hagelstamintie 1, Vantaa. Hinta 50 euroa. Ilmoittautuminen ja lisätiedot: pekka.salminen@sksl.fi.

kuvankasittely_1_vantaa

Suomen Kameraseurojen liiton vuosinäyttely 2018 Vantaalla

Suomen Kameraseurojen liiton vuosinäyttely 2018 Vantaalla Tikkurilassa, Aikuisopisto, os. Lummetie 5

Avajaiset lauantaina 10.3.2018

Vantaan Fotokerho ry täyttää 40 vuotta. Sen kunniaksi saimme järjestettäväksemme liiton vuosinäyttelyn 2018.  Näyttelypaikka on  http://www.sivistysvantaa.fi/vantaanaikuisopisto/index.html

Vantaan Aikuisopiston pitkille käytäville … Lue lisää

Kevätretki 20.5.2017

Kerhomme kevätretki tehdään lauantaina 20.5.-17 päiväretkenä bussilla Repoveden kansallispuistoon.

Retken alustava aikataulu:

6:30 Bussi lähtee Myyrmäen linja-autoasemalta

6:45 Tikkurilasta Sokos hotellin edestä

Repoveden kansallispuistossa kierrämme Ketunlenkin n. 5km Nuotiopaikalla mahdollisuus makkaranpaistoon,

sekä nokipannukahveihin. Kustannus … Lue lisää