Johdatus kuvankäsittelyyn valokuvaajille II

 

JOHDATUS KUVANKÄSITTELYYN VALOKUVAAJILLE –työpajasarja jatko-osa.

Pääpaino Johdatus kuvankäsittelyyn valokuvaajille -työpajasarjassa on valokuvien säätämisessä ja korjailussa. Lähtökohtana on nimenomaan ilmaisukeinoiltaan ja dynamiikaltaan rajatulla kameralla otettu valokuva, joka opetellaan laittamaan juhlakuntoon.

Työpajasarjan läpikäyneen valokuvaajan ei tarvitse pelätä haasteellisiakaan valotusolosuhteita. Sävyt ja vivahteet saa sekä morsiamen valkoiseen että viereisen sulhasen mustaan vaatteeseen vaikka valo olisikin hankala. Salaman rikkoutuessa vastavalotilanteessa ei kuvaamista tarvitse lopettaa. Oivallus siitä, että valotusolosuhteiden ei tarvitse olla täydelliset kuvaushetkellä vapauttaa valokuvaajan luovuuden ja helpottaa haasteiden aiheuttamaa stressiä.

Oppiminen tapahtuu tekemisen ja keskustelunkin kautta, eikä oppimisennätyksiin pyritä. Työpajasarjan viimeisten kokoontumisten sisältö määräytyy osittain opiskelijoiden omien toiveiden mukaisesti. Pääsääntöisesti työpajojen kuvamateriaali tulee opettajalta ja se lähetetään osallistujille etukäteen.

Työpajaan osallistuminen edellyttää omaa kannettavaa tietokonetta, jolle on asennettu Adobe Photoshop CC- ja Adobe Bridge CC-ohjelmat. Vantaalla 22-24.1. järjestettävässä Johdatus kuvankäsittelyyn valokuvaajille I:ssä on osallistujien käyttöön varattu viisi kannettavaa, joilta työpajassa käytettävät ohjelmat löytyvät. Mikäli haluat sellaisen käyttöösi, kerro se ilmoittautumisesi yhteydessä.

Kouluttajana työpajassa toimii SKsL:n koulutusvastaava, ammattivalokuvaaja ja kouluttaja Pekka Salminen.

 

JOHDATUS KUVANKÄSITTELY VALOKUVAAJILLE II

ma 22.1. klo 17.00–20.00 3h Pointti, Vantaa

Valintatyökalut, niiden ominaisuudet ja säätäminen. Valintojen tallentaminen ja yhdistäminen.

ti 23.1. klo 17.00–20.00 3h Pointti, Vantaa

Tasojen peruskäyttö. Vaikeissa valo-olosuhteissa otetun kuvan viimeistely kehittämällä se useampaan kertaan ja yhdistämällä kuvan eri versiot valintatyökaluja ja maskausta hyväksikäyttäen.

ke 24.1. klo 17.00–20.00 3h Pointti, Vantaa

Toistuvasti suoritettavien toimintojen automatisointi. Aiemmin opitun kertaamista harjoitusten avulla lähtökohtana opiskelijoiden omat toiveet. Kollaasin tekeminen siirtämällä kuvista rajattuja osia osaksi toista kuvaa.

Työpajat järjestetään lentokentän läheisyydessä, osoitteessa Hagelstamintie 1, Vantaa. Hinta 50 euroa. Ilmoittautuminen ja lisätiedot: pekka.salminen@sksl.fi.

kuvankasittely_2_vantaa

Suomen Kameraseurojen liiton vuosinäyttely 2018 Vantaalla

Suomen Kameraseurojen liiton vuosinäyttely 2018 Vantaalla Tikkurilassa, Aikuisopisto, os. Lummetie 5

Avajaiset lauantaina 10.3.2018

Vantaan Fotokerho ry täyttää 40 vuotta. Sen kunniaksi saimme järjestettäväksemme liiton vuosinäyttelyn 2018.  Näyttelypaikka on  http://www.sivistysvantaa.fi/vantaanaikuisopisto/index.html

Vantaan Aikuisopiston pitkille käytäville … Lue lisää

Kevätretki 20.5.2017

Kerhomme kevätretki tehdään lauantaina 20.5.-17 päiväretkenä bussilla Repoveden kansallispuistoon.

Retken alustava aikataulu:

6:30 Bussi lähtee Myyrmäen linja-autoasemalta

6:45 Tikkurilasta Sokos hotellin edestä

Repoveden kansallispuistossa kierrämme Ketunlenkin n. 5km Nuotiopaikalla mahdollisuus makkaranpaistoon,

sekä nokipannukahveihin. Kustannus … Lue lisää