Digitaalisen näyttelykuvan koon asettaminen pyydettyihin maksimimittoihin

1. Käsittele kuva aina maksimikoossaan
2. Rajaa kuva haluamasilaiseksi
Kun kuva on haluamasilainen säädä sen koko hyväksyttyihin rajoihin seuraavasti:
Tarkasta salonin säännöistä pyydetty resoluutio. Se on yleisimmin 300 pikseliä tuumalle, mutta voi olla muutakin arvosteluun käytetyn esityslaitteiston ominaisuuksien mukaisesti.
Yleensä digi-saloneissa annetaan kuvalle maksimikoko. Yleisin kuvakoko on 1080 pikseliä pystyyn ja 1920 pikseliä vaakaan. Oli kuvasi siis vaaka tai pysty, niin näitä pikselirajoituksia ei saa ylittää. Pystykyvat jäävät siis auttamatta pieniksi, koska sen pitkä sivu ei saa ylittää 1080 pikseliä.
Lisäksi rajoitetaan kuvatiedoston koko. Tiedostokoko on yleisimmin maksimi 2 Mb, mutta muitakin kokoja tulee vastaan.
1. Yleisimmin aseta ensin resoluutio halutuksi (esimerkiksi 300 pikseliä tuumalle)
2. Aseta kuvan vaakasivun pituudeksi maksimi sallittu pikselimäärä (esimerkiksi 1920 pikseliä).
3. Tarkasta tämän jälkeen, että pystysivun pituus alittaa maksimin pikselimäärän (esimerkiksi 1080 pikseliä).
4. Jos pystysivun pikselimäärä ylittää annetun maksimin, niin aseta pystysivun pikselimäärä annettuun maksimiarvoon. Tällöin pitkä sivu lyhenee vastaavasti ja kuvan pitäisi olla halutun kokoinen.
5. Tallena näin pienennetty kuva jpeg-muodossa (yleisimmin vaadittu tallennus-formaatti) parhaalla mahdollisella tallennuslaadulla (Quality) – yleensä 10 tai 12.
6. Tallentamisen jälkeen tarkasta tiedostokansiosta, että kuva ei ylitä maksimi-tiedostokokoa – esimerkiksi edellä mainittu 2 Mb.
7. Jos kuvatiedosto on liian suuri avaa se ja tallenna se uudelleen, mutta pakkaa sitä tarvittava määrä. Yleensä pakkauslaadun pudottaminen yhdellä pykälällä riittää. Siis jos alkuperäinen oli tallennettu laadulla 12 pudota se 11’een tai jos alkuperäinen oli pakattu asetuksella 10 pudota se 9’ään. Osa ohjelmista näyttää kuvan pikselit Megoina, mutta tämä ei ole täysin sama asia kuin lopullinen tiedostokoko. Eli vaikka kuvan pikselien määrä jäisikin alle maksimin, niin tiedostokoko voi mennä yli sallitun koon. Osa salonien latausohjelmista hylkää automaattisesti liian isot tiedostot.

Comments are closed.